Kaffipause

Untitled
Untitled

Sjølv når det er ferie er det mykje å gjere. Når ein freelancar er det lett å ende opp med tusen smågreier å halde styr på framfor eitt lengre oppdrag, noko som eigentleg er berre fint, men som ein også kan verte litt sprø av å halde styr på. Plutseleg havnar det ein mail i gløymeboksen, det som skulle ta ein time tar tre, og kvar havna dei bildefilene igjen? Planleggingsboka kunne eg aldri klart meg utan, men nesten like viktig er det å berre legge den vekk av og til også. Logge av mail og setje seg i skuggen med ein kaffikopp. Å vere tilgjengeleg tjuefire timar i døgnet fungerer ikkje, om det er viktig så ringer dei opp igjen eller legger igjen ein beskjed etter pipetonen. Dette er det viktigaste eg har lært meg for å overleve og framleis tykkje at eg må vere den heldigaste eg veit som får gjere så mykje bra designoppdrag. Det er ikkje så lett å sjå når ein har tusen ting i hovudet, men når ein får det litt på avstand så blir alt litt meir overkommeleg.

 

Join the Conversation

5 Comments

  1. Pauser er det viktigste jeg har lært som freelancer. Unngår mailkontoen etter klokka 17, med mindre jeg har avtaler – eller må jobbe på kvelden pga skolen. Men jeg tar alltid skikkelig lunsjpause!

  2. En je kunt er lekker op z’n kop mee schrijven. Kom daar maar eens om bij een balpunt, viltstift of hoe al die andere pennen ook mogen heten; die stoppen er gewoon mee.En je kunt je aantekeningen en onderstrepingen in die dure boeken desnoods gewoon uitvlakken met het gummetje (stuffie)aan de andere kant in plaats van die on-tenietdoenbare gele of roze markeerstiftmarkeringen. Toegegeven je krijgt dan wel van die rulletjes tussen de vouwen, wat aan de andere kant weer die vertrouwde geur van gelezenzijnde bladzijden teweeg brengt.

  3. Good to see that she’s feeling better, and back at home.Sorry about the vet bills. Ours mounted very quickly when our cat was dying. I bet if you set up a Paypal account, some of your readers would be willing to help out and contribute a little something towards them. I would.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *