Når eg kjem til Island:

Untitled

Bildekjelde

 

Eg bur fem dagar på dette hotstellet før eg kan flytte tinga mine over til Odinn der eg har studentbolig. Eg får ikkje flytta skikkeleg inn før 1. september, så eg har heile 10 dagar i Reykjavik før eg kan bruke tida mi på å pakke ut saker og lage ein mini-heim for fire månader. Studiestart er dog 25 august, så eg har nok av ting å fylle dagane med. I tillegg til å orientere meg fram og tilbake til skulen tenkte eg å:

 

⤫  finne ut om og evt. kvar ein kan få semesterkort
til eit svømmebasseng
⤫  bade. Varm kjelde, blå lagune
⤫  finne ut kvar på Island ein kan reise med
kollektivtransport for å oppleve litt meir enn Reykjavik
(på ønskelista: Landmannalaugar, Gullfoss)
⤫  speedlese litt i “Learning Icelandic” (litt usikker
på om dette er eit realistisk mål. Mest truleg ikkje)
⤫  ta analoge bilder igjen, og finne ut kvar ein får
framkalla i Reykjavik
⤫  gå på Kafé (har Reykjavík Roasters, Kaffitár og
Landromat på lista)
⤫  gå langs havna

 

Plutseleg er det under to veker til alt saman, og det meste er i boks. Skype er installert, satsar på å lure meg unna den verste heimlengsla på fire månader – tida flyr tross alt!

 

 

Join the Conversation

9 Comments

  1. Merker at det stikker dypt av misunnelse når jeg leser dette, for mine seks dager på Island flere år siden var ikke nok. Selv om min liste over land jeg vil bo i er urealistisk lang, så vil jeg ikke helt gi opp drømmen om et par måneder på vakre Island. Gleder meg slik til å se alle bildene du tar.
    Også vil jeg gi den et lite tips, vet ikke om du alt har hørt om den varme kilden som heter Hruní? Jeg leste om den i en turistbroskjyre, men vt ikke om det er et populært sted for organiserte turer siden det er ganske lite. Vi var veldig heldige som fant den når vi var der, for den ligger gjemt bak små høyder i terrenget. Men vi fant det, og solen skinte akkurat den dagen, og det var to små basseng som samlet opp det varme vannet som strømmet ut fra fjellet. Et lite blekkskur der man kunne skifte, hvor taket gikk helt ned til bakken, slik at det så ut som det var bygget inn i et hull i bakken (nesten som hobbithusene, bare blekkkur i stedet for runde dører). Det var veldig pent og veldig idyllisk, og kanskje mitt favorittøyeblikk fra Island.
    God tur, kos deg. Du får det så fint.

  2. Svømmehallen Sundhöllin ligger i Baronsstigur, ikke så langt fra Laugavegur. Vi gikk dit en del da vi bodde der, fint sted. Basseng inne og hvis jeg husker to “varme kilder” ute. Kosta 25 kr for en billett (det er to år siden) men mener det var ganske rimelig for sesongkort og 🙂
    Nyt tiden i Reykjavik, det er en fantastisk by!! Vi var der i fem uker, men skulle gjerne vært lenger 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *