Ein lærdom pluss litt til

Dei som følgjer meg på instagram eller har meg i venelista på facebook veit dette allereie, men i vår tok eg eit val. Eg sendte inn søknad og portfolio og sa ikkje noko til nokon. Så fekk eg eit brev i posten der det stod at eg var kalla inn til opptaksprøve. Og ei veke etter opptaksprøva fekk eg eit nytt brev, eg kom inn. Så til hausten byter eg skule. Eg skal studere Visuell kommunikasjon ved Kunst- og Designhøgskulen i Bergen. Bergen Academy of Art and Design.

Det blir annleis, ikkje veldig, men det blir det. Det blir høgare nivå, høgare forventningar, eg må pushe litt meir.

Eg har lært at ein må skape sine eigne mogelegheiter, ikkje berre sitte og vente på dei. Sende den søknaden, delta i den konkurransen, hoppe! Kanskje får ein det ikkje til på første forsøk, men om ein ikkje prøver får ein det i alle fall ikkje til. Ein må opne dørene, tørre å opne dei heilt sjølv, for i dei aller fleste tilfeller er det ingen som opnar dei for deg.

Join the Conversation

17 Comments

  1. Åh, det er så sant, så sant. Man må våge å feile et par ganger før man til slutt lykkes. Man vil alltid møte motgang, men man burde ikke la seg stoppe av den grunn. Sitter man der med en drøm, så sitter man der også med en mulighet til å oppnå den, men det er opp til oss alle og enhver å bestemme oss for om vi ønsker å strekke oss etter den eller ikke.

  2. Så gøy og spennende! Gratulerer! Så sant som du sier, jeg liker folk som tar sjansen og tørr å hoppe i det – det er inspirerende 😀 Man må skape sine egne muligheter, det minner meg om den lille setningen jeg valgte å pryde russekortet mitt med: “if opportunities doesn’t knock – build a door.” 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *